dvignjene grede iz tekstila
Uncategorized

Dvignjene grede iPots: prednosti pred klasičnimi lesenimi gredami

Dvignjene grede iPots, ki so narejene iz visoko kakovostnega tekstila so namenjene vsem, ki nimate čas in orodja za izdelavo dvignjenih gred iz lesa, poleg tega pa gre za cenovno veliko ugodnejšo rešitev. Grede so narejene iz visoko kakovostnega materiala, obliko gredam pa daje priročno PVC ogrodje, ki ob tem da samim gredam daje obliko ponuja tudi možnost nastavitve ogrodja, ki služi kot opora vsem višje rastočim rastlinam.

Dvignjene grede iPots so primerne tako za ljubiteljske kot tudi profesionalne vrtnarje.

Dvignjene grede iPots: prednost pred klasičnimi lesenimi dvignjenimi gredami


Pred tradicionalnimi dvignjenimi gredami iz lesa (ali ostalih materialov, kot so plastika, beton ali aluminij) imajo dvignjene grede iPots kar nekaj prednosti. Pa si jih poglejmo.

Air prooning ali zračno obrezovanje korenin


Največja prednost, ki jo imajo tekstilne grede pred lesenimi gredami je tako imenovani Air Prooning ali zračno obrezovanje korenin. Ko korenine trčijo ob steno lonca so izpostavljene zraku. Ko se izpostavijo zraku se ”zračno obrežejo”, kar pri rastlinah vzpodbudi stranski razrast korenin. Stranke korenine so dosti bolj produktivne, zaradi česar se poveča vnos vode in hranil v rastlino. Posledica tega so bolj zdrave in robustne rastline, saj rastline izkoristijo celoten gojitveni prostor substrata za optimalen razvoj korenin.

Dvignjene grede: Izboljšana zračnost substrata


Dvignjene grede Ipots rastlinam ponujajo tudi izboljšano zračnost substrata nasproti dvignjenim gredam iz lesa. Zasluga gre izključno zračni tkanini, ki z lahkoto omogoča veliko pretočnost zraka. Ker je substrat izredno zračen se v njemu poveča zdrava populacija mikrobov, ki onemogočajo razvoj raznih patogenih bolezni.

Izboljšana drenaža


Dobra drenaža je ključ za vzdrževanje idealne relativne vlažnosti v substratu. V kolikor imamo v substratu idealno vlažnost se v njemu razvije zdrava in pestra populacija mikrobov. Prav tako je izredno težko pretirano zaliti vaš substrat, saj se zaradi izredne odcednosti odvečna vlaga ne more zadrževati v substratu.

Že vgrajeno ogrodje za oporo rastlin


Dvignjene grede iPots vam omogočajo, da svojo gredo izjemno hitro opremite z priročnim ogrodjem za oporo rastlin. S tem boste vašim rastlinam omogočili boljšo oporo v vetrovnem vremenu in boljšo zračnost tudi na površju. Konstrukcijo lahko uporabite tudi kot streho (poletni meseci) z montažo senčilnih mrež ali toplo gredo, ko zunaj postane nekoliko hladneje.

Izredno lahka konstrukcija in enostavnost postavitve


Dvignjene grede iPots so narejene iz tekstila, zato so veliko lažje kot dvignjene grede iz lesa. Poleg tega so tudi izredno vzdržljive. Njihova postavitev je izredno hitra ter enostavna. Preden sestavimo leseno gredo iz lesa je za pravilno izdelavo le te potrebno porabi kar nekaj časa. Rezanj, brušenje in barvanje lesa vam bodo vzele kar nekaj časa in tudi denarja (ob predpostavki, da za izdelavo uporabljate kakšen bolj trdoživ les, kot je macesen ali oreh).

Postavitev dvignjene grede iz tekstila je izredno enostavna in hitra. V kompletu vas čakajo vse potrebne komponente in navodila za sestavo. Sama sestava ne poteka več kot 15 minut.

Izredna mobilnost gred

Kljub temu, da so napolnjene grede izredno težke jih je v kolikor jih postavite na palete mogoče dokaj enostavno premikati. Pri fiksnih lesenih dvignjenih gredah le to ni mogoče.

Odpornost pred talnimi škodljivci


Ker je dno grede zaprto v gredo ne morejo vstopati škodljivci kot sta krt in voluhar, ki po navadi predvsem na vrtovih, ki so postavljeni na travnikih lahko povzročata obilo težav. Če pa bi radi vseeno imeli stik z talno podlago dno grede enostavno odrežete.

Cenovno ugodnejše od lesnih gred


Postavitev visoke grede iz filca je bistveno cenejša od postavitve lesnih gred. Gredo le sestavite in napolnite s kvalitetnim substratom in to je to. Pri lesenih gredah se stroški postavitve hitro gibljejo med 150 in 200 € na gredo (v kolikor je izdelujete sami, v primeru že narejenih gred pa so cene še precej višje).

Dvignjene grede iPots: Možnost izdelave po vaših željah

Ker grede izdelujemo sami je mogoča izdelava gred, ki bodo ustrezale vaših prostorskim omejitvam in zahtevam. V kolikor za vas na voljo ni izdelka, ki zadovoljuje vaše prostorske potrebe nas kontaktirajte preko kontaktnega obarca.