-12%

Dvignjena greda iPots

69,9079,90

Dvignjene grede iPots so visoko kakovosten izdelek, ki vas ne bo razočaral.  Vrtne grede iz tekstila iPots so zasnovane tako, da spodbujajo pretok zraka, preprečujejo vrtinčenje korenin ter omogočajo razvoj zdravega koreninskega sistema. Hkrati ohranjajo zemljo hladno, ter skrbijo za bolj zdrave in donosne rastline.

Izredno enostavne za postavitev, saj jih lahko sestavite v le nekaj minutah. Konstrukcija iz PVC cevi gredam nudijo močno strukturo in lepo kvadratno obliko.

🎉 Izkoristite spomladanske popuste do 12% in nadgradite svoj vrt z iPots gredami 🍓🥦🌻
Počisti
Šifra: 002 Kategoriji: ,
Opis

Opis

Dvignjene grede iPots

Dvignjene grede iPots so visoko kakovosten izdelek narejen v Sloveniji. Notranjost grede obdaja dodatna plast Geotekstil tkanine, ki preprečuje hitro izsuševanje zemlje in hkrati nudi visoko zračnost. Prav zaradi zmožnosti večjega zadrževanja vlage v substratu so grede primerne tudi za vzgojo po metodi “No Till” oziroma vrt brez prekopavanja.

Ker je dno grede prekrito s plastjo filca, vanjo ne morejo vstopiti škodljivci, kot sta voluhar ali krt.

V dvignjenih gredah lahko vzgajate vse vrste rastlin, od zelenjave pa vse do do trajnic, kot so borovnice ali agrumi.

Dvignjene Grede iPots

Dvignjene grede so narejene iz izredno odporne tkanine. Zaradi tega grede brez problema na enem mestu zdržijo tudi več let – naša najstarejša postavljena greda bo v letu 2024 praznovala že svoj 5. rojstni dan.

Grede omogočajo možnost postavitve opore za višje rastoče rastline. Kotniki grede imajo na zgornji strani odprtino premera 25 mm, kamor lahko z uporabo dodatnih kotnikov in PVC cevi postavite ogrodje za višje rastoče rastline, kot so paradižniki, paprika, grah ali bučke.

V mrzlih mesecih lahko s konstrukcijo na enostaven način ustvarite tudi toplo gredo, kar pomeni, da vam rastlin ni potrebno premikati v notranje prostore.

Deli za konstukcijo niso priloženi v paketu, potrebno jih je dokupiti.

Zaščitna konstrukcija dvignjene grede iPots
Primer konstrukcije za oporo .oz ogrodje za toplo gredo

Ponujamo tudi možnost izdelave gred po meri, ki bodo ustrezale vašim prostorskim zahtevam,  v kolikor za vas ni na voljo željenih dimezij. Kontaktirajte nas preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam naredimo gredo po meri, ki bo ustrezala vašim željam.

Prednosti dvignjenenih gred iPots

”Zračno” obrezovanje korenin ali Air Pruning

Zaradi izjemne zračnosti koreninska gruda lažje pride do prepotrebnega kisika, zaradi česar korenine rastejo bolj enakomerno. Posledica tega je bolj zdrav koreninski sistem, bolj zdrave rastline, ki vam bodo nudile večje in kvalitetnejše donose.

Ustavi kroženje korenin

Zračno obrezovanje preprečuje rast koreninske grude v krogu. To pomeni bolj zdrav koreninski sistem, živahne in bujne rastline ter hitrejše ukoreninjenje rastlin pri presajanju.

Odlična drenaža / odcednost

Zaradi uporabe izredno poroznih tkanin boste težko prekomerno namakali vaše rastline. Odvečna voda hitro odteče.

Izjemna vzdržljivost

Ob pravilni uporabi bodo dvignjene grede iPots vaš večletni spremljevalec na vrtu. Naše prve grede letos praznujejo že svoj 5. rosjtni dan in še vedno odlično opravljajo svojo nalogo.

Zaščita pred talnimi škodljivci

Zaprto dno grede preprečuje vstop škodljivcev, kot sta krt in voluhar, ki povzročata obilo težav predvsem na vrtovih postavljeni na travnikih. Če bi pa radi vseeno imeli stik s talno podlago, dno grede enostavno odrežete.

Cenovno ugodnejše od lesnih gred

Postavitev dvignjene grede iPots je bistveno cenejša od postavitve lesnih gred. Pri lesenih gredah se stroški postavitve hitro gibljejo med 150 € in 200 € na gredo, v kolikor jo izdelate sami. V primeru že narejenih gred, pa so cene še precej višje.

Enostavna in hitra postavitev

Dvignjeno gredo iPots sestavite v le nekaj minutah. V paketu prejmete vse potrebne elemente in navodila za postavitev. V 20 minutah je greda enostavno postavljena, vse kar je potrebno je le, da jo napolnite s primernim substratom za vzgojo vaših rastlin.

Volumen grede: 200 L
Dimenzija: 90 × 90 × 25 cm

 

Volumen grede: 300 L
Dimenzija: 100 × 100 × 30 cm

Za naročila do 60€ se obračuna poštnina:

  • Pošta Slovenija – 6€
  • GLS – 5€

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 60€.

 

Predviden čas dostave je med 3-5 delovnimi dnevi po oddanem naročilu.

Dodatne informacije

Dodatne informacije

Dimenzije Ni na voljo
Size

200 L, 300 L