ORTO RIALZATO iPots

79,0089,00

Dvignjene grede Ipots so visoko kakovosten izdelek, ki vas ne bo razočaral. Grede so izredno enostavne za postavitev, saj jih lahko sestavite v le nekaj minutah. Konstrukcija iz PVC cevi (priložene v pakiranju) gredam nudijo močno strukturo in lepo kvadratno obliko.

Svuota
COD: 002 Categoria:
Descrizione

Descrizione

Dvignjena greda iPots

Dvignjena greda iPots je visoko kakovosten izdelek narejen v Sloveniji. Notranjost grede obdaja dodatna plast tkanine (Geotekstil), ki preprečuje hitro izsuševanje zemlje ob enem pa še vedno nudi visoko zračnost. Prav zaradi zmožnosti večjega zadrževanja vlage v substratu so grede primerne tudi za vzgojo po metodi No Till oziroma vrt brez prekopavanja.  Prav tako v gredo ne morejo vstopiti škodljivci kot sta voluhar ali krt, saj je dno grede prekrito s plastjo filca.

Dvignjene grede so narejene iz izredno odporne tkanine. Zaradi tega grede brez problema na enem mestu zdržijo tudi več let (najstarejša do sedaj postavljena greda je v letu 2023 praznovala že svoj 4 rojstni dan).

Še en zanimiv dodatek je možnost postavitve opore za višje rastoče rastline. Kotniki s katerimi postavite gredo imajo na zgornji strani odprtino premera 25 mm kamor lahko z uporabo dodatnih kotnikov (le te morate dokupiti) postavite ogrodje za višje rastoče rastline, kot so paradižniki, paprika, grah ali bučke.

V dvignjenih gredah lahko vzgajate vse vrste rastlin od zelenjave pa tudi trajnice kot so borovnice ali agrumi. S priročno konstrukcijo pa lahko rastlinam v mrzlih mesecih ustvarite tudi toplo gredo (predvsem to pride prav pri vzgoji agrumov ali pa zelenjave) kar pomeni, da vam rastlin v zimskih mesecih (v kolikor res ni prehladno) ni potrebno premikati v notranje prostore.

 

Dvignjena greda iPots: glavne prednosti

 

”Zračno” obrezovanje korenin ali Air Pruning:

Zaradi izjemne zračnosti koreninska gruda lažje pride do prepotrebnega kisika, zaradi česar korenine rastejo bolj enakomerno. Posledica tega je bolj zdrav koreninski sistem, bolj zdrave rastline, ki vam bodo nudile večje in kvalitetnejše donose.

Ustavi kroženje korenin

Zračno obrezovanje preprečuje rast koreninske grude v krogu. To pomeni bolj zdrav koreninski sistem, živahne in bujne rastline ter hitrejše ukoreninjenje rastlin pri presajanju.

Zračno obrezovanje korenin

 

Odlična drenaža / odcednost

Zaradi uporabe izredno poroznih tkanin boste izredno težko prekomerno namakali vaše rastline. Odvečna voda hitro odteče.

 

Izjemna vzdržljivost

Ob pravilni uporabi bodo dvignjene grede iPots vaš večletni splemljevalec na vrtu. Prve grede v letošnji sezoni (2023) praznujejo že svoj 4 rosjtni dan in še vedno odlilno delujejo in izgledajo.

Enostavna in hitra postavitev

Dvignjeno gredo iPots sesavite v le nekaj minutah. V paketu prejmet vse potrebne elemente in navodila za postavitev. V 20 minutah je greda enostavno postavljena, vse kar je potrebno je le to, da jo napolnite s primernim substratom za vzgojo vaših rastlin.

 

Odpornost pred talnimi škodljivci

Ker je dno grede zaprto v gredo ne morejo vstopati škodljivci kot sta krt in voluhar, ki po navadi predvsem na vrtovih, ki so postavljeni na travnikih lahko povzročata obilo težav. Če pa bi radi vseeno imeli stik z talno podlago dno grede enostavno odrežete.

 

Cenovno ugodnejše od lesnih gred

Postavitev dvignjene grede iPots je bistveno cenejša od postavitve lesnih gred. Gredo le sestavite in napolnite s kvalitetnim substratom in to je to. Pri lesenih gredah se stroški postavitve hitro gibljejo med 150 in 200 € na gredo (v kolikor je izdelujete sami, v primeru že narejenih gred pa so cene še precej višje).

 

Dvignjene grede iPots: Možnost izdelave po vaših željah

 

Ker grede izdelujemo sami je mogoča izdelava gred, ki bodo ustrezale vaših prostorskim omejitvam in zahtevam. V kolikor za vas na voljo ni izdelka, ki zadovoljuje vaše prostorske potrebe nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca in z veseljem vam naredimo gredo, ki bo ustrezala vašim željam.

 

Več o prednostih dvignjenih gred iPots pred klasičnimi lesenimi ali plastičnimi gredami si lahko preberet na naslednji povezavi.

Informazioni aggiuntive

Informazioni aggiuntive

Dimensioni N/A
velikost

200 L, 300 L

Recensioni (0)

Recensioni

Ancora non ci sono recensioni.

Recensisci per primo “ORTO RIALZATO iPots”

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *