Sadilne vreče iPots

Sadilne vreče iPots so zaradi izjemno zračne tkanine idealne za gojenje na prostem v vlažnem okolju, gojenju v notranjih prostorih ali za uporabo pri hidroponičnem vrtnarjenju. V njih lahko vzgajamo vse vrste rastlin, kot so balkonske ali sobne rastline, zelenjavo ter zelišča.

Vreče za sajenje iz blaga iPots imajo v notranjosti dodatno oblogo iz Geotekstila, ki omogoča boljše zadrževanje vlage in hkrati ohranja odlično zračnost korenin. Za razliko od konkurenčnih produktov, so vreče kvadratne oblike (vse dimenzije od 6 litrov naprej), kar omogoča večjo modularnost pri vzgoji večjega števila rastlin, ob tem pa še lepše izgledajo.

Za vzgajanje rastlin v notranjih prostorih, priporočamo uporabo podstavka. Zaradi izjemno lahkega, a obstojnega materiala, je sadilne vreče veliko lažje prestavljati, kot lončene ali plastične lonce.

Vrečice za sadnju iPots

”Zračno” obrezovanje korenin ali Air Pruning

Zaradi izjemne zračnosti koreninska gruda lažje pride do prepotrebnega kisika, zaradi česar korenine rastejo bolj enakomerno. Posledica tega je bolj zdrav koreninski sistem, bolj zdrave rastline, ki vam bodo nudile večje in kvalitetnejše donose.

Ustavi kroženje korenin

Zračno obrezovanje preprečuje rast koreninske grude v krogu. To pomeni bolj zdrav koreninski sistem, živahne in bujne rastline ter hitrejše ukoreninjenje rastlin pri presajanju.

Odlična drenaža / odcednost

Zaradi uporabe izredno poroznih tkanin boste težko prekomerno namakali vaše rastline. Odvečna voda hitro odteče.

Možnost večkratne uporabe / Enostavno shranjevanje

Ob pravilni uporabi lahko vreče uporabljamo več let ob predpogoju, da z njimi lepo ravnamo. Po uporabi lonce operemo, posušimo in shranimo v suh prostor, kjer nas bodo čakali do naslednje vrtnarske sezone.

Enostavno prenašanje in presajanje

Ker so lonci izredno lahki in trpežni jih je izredno enostavno premikati. Lonci večjih dimenzij pa imajo pri straneh dodane priročne ročaje, kateri še olajšajo premikanje. Ker so stene loncev pregibne, je presajevanje sadik izredno enostavno.

Velikost Dimenzije(cm) Ročaji Namembnost
Sadilne vreče majhne velikosti
1,5l 10 × 10 × 15 NE (po dogovoru) Vzgojo posamičnih sadik, manjše količine zelišč in okrasnih rastlin.
3l 13 × 13 × 18 NE (po dogovoru)
6l 17 × 17 × 21 NE (po dogovoru)
Sadilne vreče srednjih velikosti
11l 21,5 × 21,5 × 24 DA Vzgojo večje zelenjave (paradižnik, paprike, jajčevcev), večjega števila zelišč ali večjih okrasnih rastlin.
15l 24 × 24 × 26,5 DA
20l 26,5 × 26,5 × 28,5 DA
25l 29 × 29 × 30 DA
Sadilne vreče večjih velikosti
50l 40 × 40 × 32 DA Postavitev manjšega vrta z mešanimi posevki, vzgojo borovnic, srednje velikih dreves.
100l 54 × 54 × 35 DA

Za naročila do 60€ se obračuna poštnina:

  • Pošta Slovenija – 6€
  • GLS – 5€

Brezplačna poštnina za vsa naročila nad 60€.

 

Predvideva dostava je med 3-5 delovnimi dnevi po oddanem naročilu.