Back

SACCHETTI PER PIANTE iPots

1,8012,50

Poslovite se od plastičnih in keramičnih loncev. Sadilne vreče Ipots so narejene iz visoko kakovostnih materialov, poleg tega pa so v celoti izdelane v Sloveniji. Zasnovane so tako, da spodbujajo pretok zraka, preprečujejo vrtinčenje korenin in razvoj zdravega koreninskega sistema, ohranjajo zemljo hladno ter skrbijo za bolj zdrave in produktivne rastline.

Preprosto jih razgrnite, napolnite in začnite z vzgojo vaših rastlin.

Svuota
COD: 001 Categoria:
Descrizione

Descrizione

Sadilne vreče Ipots

Sadilne vreče Ipots so zaradi izjemno zračne tkanine idealne za gojenje na prostem v vlažnem okolju, gojenju v notranjih prostorih ali za uporabo pri hidroponičnem vrtnarjenju. V njih lahko vzgajamo vse vrste rastlin kot so balkonske ali sobne rastline, zelenjavo ali zelišča.

Sadilne vreče Ipots imajo v notranjosti tudi dodatno oblogo iz Geo-tekstila, ki omogoča boljše zadrževanje vlage v samem loncu, kljub temu pa ohranja odlično zračnost korenin. Za razliko od konkurenčnih produktov so vreče kvadratne oblike (vse dimenzije od 6 Litrov naprej), kar omogoča večjo modularnost pri vzgoji večjega števila rastlin ob tem pa še lepše iz-gledajo 😉

V kolikor boste rastline vzgajali v notranjih prostorih priporočamo uporabo podstavka. Zaradi izjemno lahkega a obstojnega materiala je sadilne vreče veliko lažje prestavljati kot lončene ali plastične lonce.

 

Sadilne vreče: velikosti in namembnost

Ročaji

Primerna za vzgojo

Vreče majhne velikosti (1,5, 3, 6 litrov)

NE (po dogovoru možnost dodajanja)

Vzgojo sadik posamičnih rastlin, manjše količine zelišč in okrasnih rastlin

Vreče srednje velikosti (11, 15, 20 in 25 Litrov

DA

Vzgojo večje zelenjave (paradižnik, paprike, jajčevcev), večjega števila zelišč ali večjih okrasnih rastlin

Vreče večjih velikosti (50, 100 Litrov)

DA

Primerne za postavitev manjšega vrsta z mešanimi posevki, vzgojo borovnic, srednje velikih dreves

 

Glavne prednosti pred klasičnimi lonci

 

”Zračno” obrezovanje korenin ali Air Pruning:

Zaradi izjemne zračnosti koreninska gruda lažje pride do prepotrebnega kisika, zaradi česar korenine rastejo bolj enakomerno. Posledica tega je bolj zdrav koreninski sistem, bolj zdrave rastline, ki vam bodo nudile večje in kvalitetnejše donose.

Ustavi kroženje korenin

Zračno obrezovanje preprečuje rast koreninske grude v krogu. To pomeni bolj zdrav koreninski sistem, živahne in bujne rastline ter hitrejše ukoreninjenje rastlin pri presajanju.

Zračno obrezovanje korenin

 

Odlična drenaža / odcednost

Zaradi uporabe izredno poroznih tkanin boste izredno težko prekomerno namakali vaše rastline. Odvečna voda hitro odteče.

 

Možnost večkratne uporabe / Enostavno shranjevanje

Ob pravilni uporabi lahko vreče uporabljamo več let ob predpogoju, da z njimi lepo ravnamo. Po uporabi lonce operemo, posušimo in shranimo v suh prostor, kjer nas bodo čakali do naslednje vrtnarske sezone.

Enostavno prenašanje in presajanje

Ker so lonci izredno lahki in trpežni jih je izredno enostavno premikati. Lonci večjih dimenzij pa imajo pri straneh dodane priročne ročaje, kateri še olajšajo premikanje. Ker se stene loncev pregibne je izredno enostavno tudi presajati sadike.

Informazioni aggiuntive

Informazioni aggiuntive

Dimensioni N/A
Velikost

1,5 L, 3 L, 6 L, 11 L, 15 L, 20 L, 25 L, 50 L, 100 L